För att odla sommarblommor på bästa sätt så förodlar jag alla, även om det inte behövs. Det gör jag bland annat för att det ger bästa skyddet mot snigelangrepp. Sedan är det dessutom så praktiskt när man skall plantera ut blommorna. Man sätter plantorna precis där man vill ha dem, de är då mellan 10 -15 cm höga och jag tycker att de klarar av att stå emot skadedjur en aning bättre än när de sås direkt på friland.
Många blommor och grönsaker hinner inte utvecklas under vår relativt korta sommar och jag tycker därför att med extra kärlek och omtanke med hjälp av förodling så får du ett bättre resultat. Att förkultivera innebär lite extra jobb, men är en kär syssla som väcker odlarlusten till liv.
Att så frön är inte svårt så att odla själv är något alla borde pröva. Vill du veta hur du gör? Läs mina 10 bästa tips på hur du försår inomhus!
Håll reda på vad som är vad
Kom ihåg att märka krukorna med växternas namn och datum när du sådde dem – småplantor kan vara förvillande lika! Planerar du en blomsterrabatt är rätt planta på rätt plats kanske lite extra viktigt.
Återbruk
I Sverige är vi duktiga på att återvinna våra sopor och vi blir allt bättre. Men samtidigt ökar konsumtionen vilket gör att mer och mer avfall produceras. Därför räcker det inte med att återvinna, utan vi måste ta nästa steg mot en mer hållbar miljö – genom att återbruka!
Den här plastförpackningen till tomaterna hängde med hem från affären, dumt nog. Jag var riktigt irriterad på mig själv att jag inte tänkt på detta redan i affären och valt att köpa andra tomater, utan plastförpackning. Men nu var skadan skedd och därför fick jag tänka om. Därför fick den ett nytt användningsområde och får numera agera som planteringsbricka åt min försådd.